Katalogas

Maisto gaminimui 

Yra 8 prekės(-ių).
Rodoma 1 - 8 iš 8 dalykų
Maisto gaminimui

Maisto gaminimui.

Kulinarija (lot. Culina - virtuvė, „cuisine“ - lot. Coquere - virkite, gaminkite) – maiso gaminimo menas. Tokį trumpą apibrėžimą galima pateikti šiam giliai reikšminiam žodžiui. Pasaulio maisto gaminimo istorija sukūrė šimtus tūkstančių patiekalų. Nuo primityvaus maisto gaminimo seniausiais laikais iki mūsų dienų, maisto gamini...

Maisto gaminimui.

Kulinarija (lot. Culina - virtuvė, „cuisine“ - lot. Coquere - virkite, gaminkite) – maiso gaminimo menas. Tokį trumpą apibrėžimą galima pateikti šiam giliai reikšminiam žodžiui. Pasaulio maisto gaminimo istorija sukūrė šimtus tūkstančių patiekalų. Nuo primityvaus maisto gaminimo seniausiais laikais iki mūsų dienų, maisto gaminimo menas išgyveeno nepaprastus pakilimus ir nuosmukius. Kažkur maistą dievindavo, o kažkur žiūrėjo į maisto gaminimą visiškai primityviai, pavyzdžiui Spartoje, kur vyko daug karų ir mūšių. Tačiau visai šalia tos pačios Spartos,tarkime Atėnuose kurdavo ypatingiausius kulinarijos šedevrus: alyvuogės buvo užkepamos balandyje, balandis buvo dedamas į ožiuką, ožiukas į avį, avis į jautį ir visą tai kepdavo, o pačias svarbiausiam svečiui atitekdavo būtent toji ypatingoji alyvuogė.

Maisto gaminimo, kaip meno, suvokimas kilo Graikijoje, paskui estafetę perėmė Romos Imperija.

Maisto gaminimas yra mokslas, suteikiantis galimybę kiekvienam suprasti maisto gaminimo paslaptis ir mėgautis nuostabaus patiekalo skoniu bei aromatu.

Šiandien vieni iš mūsų mėgsta gaminti ypatingus patiekalus, kiti gaminti nelabai mėgsta, tretiems neužtenka laiko ir jie daro tai itin retai, tačiau kaip bebūtų visi turime virtuvės rakandus, be kurių neapsieisime gamindami maisto patiekalus.

Viena šios dienos opiausių problemų – kaip išsirinkti tinkamą, kokybišką ir ilgai tarnausiančią keptuvę iš didžiulės pasiūlos parduotuvių lentynose.

Kepsnių, blynų skonis ir kokybė bei net paprastas omletas priklauso nuo keptuvės, kurioje buvo gaminamas maistas, kokybės. Idealiu atveju virtuvėje turėtų būti keletas keptuvių, kurių skersmuo, storis ir sienelių aukštis, taip pat ir medžiagos, skiriasi, nes ne veltui profesionalūs virėjai ruošia skirtingus patiekalus skirtingose ​​keptuvėse. Keptuvė yra vienas iš būtinų pirkinių kiekvienuose namuose. Ir tikrai, kokia virtuvė be keptuvės?

Kaip visi puikiai supranta, keptuvės pirmiausia skiriasi tuo, iš ko jos pagamintos. Nuo pat senelės virtuvės kiekvienas iš mūsų prisimename sunkią ketaus keptuvę su apdegusiais kraštais, iš kurios gaminami puikūs blynai. Tiesiog sovietinio maisto gaminimo klasika! Ekspertai mano, kad ketaus keptuvė yra ideali gaminant gaminius, kuriems reikia ilgo terminio apdorojimo. Ketaus gerai veda šilumą, todėl labai įkaista. Tuo pačiu metu produktai deginami į paviršių ypač retai. Taip yra dėl to, kad ketaus yra gana porėtas metalas, todėl kepant ketaus keptuvės vidinį paviršių susidaro natūralios kilmės nelipni danga - riebi plėvelė. Gera ketaus keptuvė yra ir tai, kad ji visiškai nebijo rūgščių. Į savo maistą galite drąsiai įpilti citrinos sulčių ar acto esencijos - keptuvėje nenutiks nieko blogo. Tačiau modernūs tokios keptuvės plovikliai ir valikliai yra draudžiami, nes jie pašalina riebalus be pėdsakų ir sunaikina natūralią keptuvės apsaugą. Jei paklausite močiutės, ji jums pasakys, kad ketaus keptuvės jums visai nereikia plauti. Paprastai po naudojimo jis nušluostomas arba pašildytas nuplaunamas įprastu vandeniu, po to sausai nušluostomas. Iš ketaus keptuvės minusų galima paminėti tik svorį ir ... trapumą. Jei parduotuvėje pasirinkote visiškai naują ketaus keptuvę, atsiminkite: iškart pirmą dieną be specialaus pasiruošimo nieko negalite gaminti. Keptuvė pirmiausia turi būti kruopščiai nuplauta, išdžiovinta, gausiai sutepta aliejumi ir maždaug valandą laikoma orkaitėje.

Keptuvė iš nerūdijančio plieno yra puikus pasirinkimas skanaus ir sveiko maisto mėgėjams. Kodėl? Atsakymas paprastas: nerūdijantis plienas yra lydomas taip, kad „nebesikiša“ į jokias medžiagas. Todėl tokioje keptuvėje keptų produktų skonis nesusigadina, o įvairūs oksidai nepatenka į žmogaus organizmą. Tai vienas populiariausiu pasirinkimų ar maisto gamintojų.

Dar viena maisto gaminimui skirta keptuvė – tai keptuvė iš aliuminio. Yra žinoma, kad aliuminis yra lengviausias mums žinomas metalas. Šiuo atžvilgiu kyla loginis klausimas: ar teisinga jį naudoti keptuvių gamyboje? Viena vertus, tokie produktai yra ypač lengvi, jie gerai praleidžia šilumą ir yra labai nebrangūs. Kita vertus, visi žino, kad tokioje keptuvėje kepamas maistas dažnai apdega. Aliuminio keptuvių minusai taip pat yra mažas šio metalo atsparumas rūgštims ir šarmams. Apversti ir maišyti maistą kepant tokioje keptuvėje įmanoma tik medine mentele, kitaip paviršius subraižys. Neperkaitinkite aliuminio - tokiu atveju indai deformuojasi. Rinkdamiesi aliuminio keptuvę, atidžiai atsižvelkite į dugno storį: jis turėtų būti ne mažesnis kaip 5 mm, ypač jei planuojate ją naudoti mėsai kepti.

Renkantis keptuvę, ar tai būtų ketaus indas, aliuminio lydinys, titano gaminys ir panašiai, pirmiausia turite atsižvelgti į savo maisto gaminimo poreikius. Šiuolaikinis pasaulis siūlo daugelį keptuvių ir daugelio nelipnių dangų gamintojų. Todėl prieš pirkdami maisto gaminimui skirtus reikmenis turite tiksliai žinoti, kokiems tikslams jums reikia keptuvės ar kito rakando ir ant kurios viryklės ji bus naudojama.

Maisto gaminimas puikus atpalaiduojantis, kūrybiškas užsiėmimas, todėl rinkitės reikalingus ir tinkamus Jums įrankius skirtus maisto gaminimui.

Daugiau