Virtuvės prekės

Yra 402 prekės.

Rodoma 1-40 iš 402 elem.

   Sakydami frazę virtuvės prekės ar reikmenys, apie ką mes dažniausiai galvojame? Ar, pavyzdžiui, keptuvė, virdulys ar peilis patenka į šį apibrėžimą? Galų gale, visi šie daiktai yra naudojami mūsų virtuvėje ir yra tiesiogiai įtraukti į gaminimo procesą. Plačiąja prasme - taip. Jei sutiksime parduotuvę pavadinimu „Virtuvės prekės“, mes turime teisę tikėtis, kad joje pamatysime puodus, peilius, stalo įrankius, termosus, lėkštes ir puodelius. Šia prasme virtuvės prekių sąvoka yra šiek tiek platesnė nei virtuvės reikmenų sąvoka. Galų gale mes nevadinsime rakandų, pavyzdžiui, popierinių rankšluosčių, servetėlių, visokių prijuosčių, padėklų. Pagal apibrėžimą, apie kurį diskutuojame, šie punktai gali tikti.

Tačiau yra siauresnė šio termino samprata. Pavyzdžiui, jei internete įvesite užklausą „virtuvės reikmenys“, ar “virtuvės prekės” tada jums bus pasiūlytas daug siauresnis namų apyvokos prekių asortimentas, tarp kurių nebus puodų, arbatinukų ar keptuvių. Tai yra daiktai, kurie naudojami kaip pagalbinė priemonė tiesiogiai gaminant maistą arba patiekiant jį ant stalo. Todėl šie daiktai turi kitą pavadinimą - virimo priemonės. Kokios virtuvės prekės yra paklausiausios namuose gaminant maistą ir sudaro universalų virimo rinkinį? Visų pirma, tai samtis. Jis naudojamas tiek gaminant maistą, kai norima patikrinti patiekalų paruošimą, tiek kartu su juo paruošti skysti patiekalai yra paskirstomi porcijomis. Rečiau virtuvėje sutiksime virimo šakutę ar šaukštą spagečiams. Dažnai šefo rinkinyje yra šluotelė. Ji naudojama padažams gaminti, kai reikia produktus šiek tiek suplakti. Pavyzdžiui virėjas, mėgstantis prancūzišką virtuvę, niekada nenaudos paruošto majonezo, o gamins jį plakdamas ingredientus plaktuvu.

Virtuvės prekės tai įvairūs reikmenys ar įrankiai, kurie naudojami gaminant, saugant maistą. Jie supaprastina produktų perdirbimo procesą, taip pat žymiai pagreitina tam tikrų užduočių vykdymą. Yra daugybė virtuvės prekių ir aksesuarų, kurie gali būti naudingi virtuvėje, tačiau dauguma jų galima priskirti nepripažintiems arba retai naudojamiems. Virtuves prekes sudaro daugybė aksesuarų ir reikmenų: pjaustymo lentelės, šaukštai, mentelės, saugojimo indai ir stiklinės, puodukai, peiliai, trintuvai, grūstuvai ir kita. Vidutinė moteris kasdien praleidžia nuo 2 iki 5 valandų virtuvėje. Žinoma „protingos“ technikos dėka šis laikas sutrumpėja, tačiau bet kokiu atveju virtuvė yra stebuklinga vieta, kur įvyksta magija - maisto gaminimas. Ir kad ši  magija taip pat teiktų malonumą burtininkei ir jos artimiesiems, reikalingos tinkamos reikalingos virtuvės prekės, tai yra, virtuvės reikmenys ir aksesuarai.

Virtuvės prekių parduotuvėje mums tiesiog raibsta akys nuo siūlomo asortimento. Mes pradedame karštligiškai skubėti tarp prekystalių, kartais nusipirkdami visiškai nereikalingų daiktų, o grįžę namo staiga suprantame, kad juos įsigijome visiškai beprasmiškai, tačiau pamiršome tai ko mums iš tikrųjų reikėjo. Kiekviena namų šeimininkė ruošdama bet kokį patiekalą privalo turėti būtiniausias virtuve prekes ir aksesuarus. Pagrindinė taisyklė renkanti sau pagalbininkus į virtuvę – neverta taupyti. Galu gale virtuvės reikmenys yra tie daiktai, nuo kurių priklauso ne tik gera nuotaika bet ir sveikata: keptuvės – ne viena šeimininkė negali išsiversti be geros keptuvės, juk nuo to kokios kokybės bus keptuvė, priklauso pagaminto maisto skonis ir kokybė. Gera keptuvė – tai ir puiki nuotaika, nes nėra nieko baisiau kai kepamas maistas limpa prie keptuvės dugno. Skirtingų patiekalų gaminimui gali prireikti skirtingų dydžių, aukščių ir formų keptuvių. Todėl keliaujant į virtuvės prekių parduotuvę, svarbu tiksliai apsispręsti ko konkrečiai mes norime; ieškant sau pagalbininkų virtuvės prekių tarpe, nepamirškime peilių. Net jei jūsų virtuvė pilna “išmaniosios” technikos, be paprasto virtuvės peilio jūs neapsieisite. Tai svarbiausias virtuvės prekių elementas. Tai kiek gi peilių turi būti mūsų virtuvėje? Bazinis komplektas– šeši. Pirmas – taip vadinamas šefo peilis, naudojamas mėsos ir žuvies pjaustymui, o taip pat daržovių smulkinimui. Antras - peilis duonai. Šis peilis suteikia mums galimybę pjaustyti net r minkščiausią duona plonomis riekėmis. Trečias peilis tarp mūsų virtuvės prekių – kirvukas, ketvirtas – skustuvas daržovėms ir dar du peiliai šiek tiek mažesni už šefo peilius. Viena aišku visiems – peilių mažai nebūna, vieni renkasi keraminius peilius, kiti iš plieno. Svarbiausia išsirinkti sau tinkamiausius tarp visų siūlomų virtuvės prekių. Pjaustymo lentelės – tai toks virtuvės prekių elementas, kuriuo naudojamės kiekvieną dieną ir visai to nepastebime, tačiau reikia tik pašalinti pjaustymo lentele iš mūsų virtuvės – mes iškart tai pastebėsime, tai sukels mums begalę nepatogumų. Pagal naudojimo dažnumą, su pjaustymo lentele rungtyniauti gali, ko gero, tik peilis. Praktiškai visi darbai virtuvėje prasideda būtent nuo pjaustymo lentelės. Idealiausias variantas virtuvėje – tai trys pjaustymo lentelės: viena duonos gaminiams, antra mėsai ir žuviai, trečia daržovėms. Tarp viso didžiulio virtuvės prekių asortimento galite rinktis plastikines, silikonines, akmens masės, stiklines ar medines pjaustymo lenteles. Kiekviena šeimininkė pati nusistato pjaustymo lentelės dydį. Galima tik patarti, kad daržovėms ir žolelėms pjaustyti skirta lenta būtų didesnė, kad nuo viso virtuvės stalo nereikėtų rinkti skraidančių mažų gabalėlių. Tas pats sakytina apie mėsos ir žuvies lenteles. Ko gero nebus patogu pjaustyti šiuos gaminius, kai jie nuolat slenka nuo mažos lentos prie stalo. Bet duonos lentelė gali būti maža, maždaug tokia pati kaip kepalo ar net šiek tiek mažesnė.

Nesvarbu, kiek puodų ir keptuvių yra mūsų virtuvėje, mes negalėsime virti nei vieno patiekalo be naudingų papildomų virtuvės prekių: mentelių, šluotelių, trintuvų, puodelių, stiklinių ir kita. Užtenka jei kiekvieno iš šių elementų bus po vieną.

Renkantis virtuvės prekes – galima rasti milžinišką pasirinkimą. Rinktis galima iš skirtingų spalvų, skirtingų dydžių ir tekstūrų, įvairiausio dizaino ir medžiagų, iš kurių pagamintos virtuvės prekės.

Beje, virtuvės prekės ir aksesuarai gali tapti puikia dovana jūsų artimiesiems. Daugybė anekdotų ir prietarų yra susiję su  „virtuvės“ dovanomis gražioms moterims. Paaiškinimo reikia ieškoti ne taip tolimoje praeityje, kai moteris buvo dažnai suvokiama kaip penktasis namų komplekto elementas: namų šeimininkė, viryklė, kriauklė, skalbimo mašina ir dulkių siurblys. Ir daugumai moterų tik per šventes pavykdavo dovanų gauti kvepalus ar gėlių, pabrėžiant jų moteriškumą. Šiandien stilingos moterys vis dar vertina šį tradicinį dėmesio įrodymą. Tačiau puokštės ir saldainiai jau nebėra kažkas neįprasto, o moteris gali ir pati išsirinkti sau idealius kvepalus. Todėl dovaną jaukių namų šeimininkei, kuriai maisto gamyba ne pareiga, o pomėgis, lengvai galima išrinkti virtuvės prekių tarpe.

Todėl dovaną jaukių namų šeimininkei, kuriai maisto gamyba ne pareiga o pomėgis, lengvai galima išrinkti virtuvės prekių tarpe.

Virtuvės prekių pasirinkimą – individualus reikalas, orientuotas į konkretaus žmogaus pomėgius ir poreikius. Svarbiausia išsirinkti sau geros kokybės ir tikrai reikalingus pagalbininkus, tada bet kokių patiekalų ruošimas taps greitas ir suteiks tikrą malonumą, o kiek ir kokių virtuvės prekių jums reikia – nuspręsti galite tik jus.

 

 

 

 

 

Rodyti daugiau