LIEMENĖLIŲ TIPAI

LIEMENĖLIŲ TIPAI

Sėdite svarbiame susirinkime, bet visos mintys sukasi apie spaudžiančią liemenėlę. Arba puošiatės šventiniam vakarui ir nesuprantate, kas ne taip su suknele ar dar kažkuo, nes vaizdas veidrodyje visai nedžiugina, o atrodo keistai. Pažįstamos situacijos? Manau, kad taip. Ir visos jos ir dar begalė kitų nutinka tik dėl vienos paprastos priežasties – netinkamai pasirinktos liemenėlės. Bet kai aplink toks gausus spalvų, formų, modelių pasirinkimas, kai kiekvienoje parduotuvėje konsultantė teigia, kad jos siūlomas variantas yra idealiausias, o reklaminės iškabos visame mieste primygtinai rekomenduoja įsigyti naujausią „must have‟ liemenėlės modelį, tikrai lengva pasimesti. Šį kartą nepostringausiu apie tai, kokį modelį, kokiai situacijai, sudėjimui pasirinkti, o tiesiog priminsių, kokių tipų liemenėlės gali būti.

Visų pirma liemenėlės skirstomos pagal kaušelio tipą. Turbūt populiariausios ir visoms gerai pažįstamos - „push up‟ tipo liemenėlės, kurios didesnių ar mažesnių pagalvėlių, porolono pagalba gali vizualiai padidinti Jūsų biustą net keliais dydžiais. Kitas tipas – liemenėlės su plonais kaušeliais. Jos neturi jokių pagalvėlių ar papildomo porolono sluoksnių, o tiesiog išlaiko Jūsų krūtinės dydį ir formą tokius, kokie jie yra iš tikrųjų. Ir trečiasis tipas – liemenėlės minkštais kaušeliais. Jos tiesiog prilaiko biustą ir padailina jo natūralią formą. Jokiu būdu nepakelia ir neformuoja.

Kitas skirstymo būdas – pagal kaušelio formą. Turbūt esate atkreipusi dėmesį, kad iš pažiūros panašios liemenėlės, jas vilkint suteikia visiškai skirtingą efektą. Visa tai, skirtingų kaušelio formų nuopelnas. Taigi, kokie jie. Dažniausiai sutinkamos ir populiariausios, klasikinės liemenėlės, kurių kaušelis beveik pilnai dengia (tiksliau ¾ ) krūtinę. Kitas tipas, „full cup bra‟. Tai visiškai uždaros, pilnai krūtinę dengiančios liemenėlės. O štai „balcony bra‟ yra gana atviros ir dengia tik pusę krūties. Puikus pasirinkimas atvirai dekoltė. O jeigu norite gilios iškirptės tuomet puikiai tiks „plunge bra‟. Šių liemenėlių kaušeliai itin atviri. Gana painu, tiesa?

Na ir dar vienas liemenėlės pasirinkimo ir skirstymo būdas – pagal jos paskirtį. Maitinančioms ir besilaukiančioms mamoms („nursing bra‟, „maternity bra‟). Liemenėlės skirtos sportui ir aktyviam gyvenimo būdui. Vilkint rūbus atvirais pečiais puikiai tinka liemenėlės be patnešėlių („strapless bra‟) arba daugiafunkcės („multiway bra‟): su nusegamomis, keičiamomis, įvairiai kryžiuojamomis petnešėlėmis ir kitomis galimybėmis. Ir žinoma, besiūlės liemenėlės („molded bra‟ arba „ T-shirt bra‟), kurios tiesiog nepamainomos vilkint priglundančius rūbus.

Taigi, kad tinkamai išsirinktumėte liemenėlę, visų pirma nuspręskite, kokiam tikslui ji bus skirta ir ko iš jos tikitės. Tai supaprastins ir tikrai palengvins Jūsų pasirinkimą. Taigi, kokios liemenėlės ieškote?